30.5.07

Mansionin $100k guaranteed

Tuloillaan oli perinteisen tylsä ilta: unta ei saa vielä ainakaan 6-7 tuntiin ja ringiäkään ei tällä **ska-Soneran 24/1 netillä voi pelata, sillä yhteys katkeilee tuon tuosta. Sitten joku mainitsi kanavallamme, että aikoo pelata Mansionin setit alkaen klo 23:00. Katse kirkastuu ja näen sieluni silmin kädessäni huurteisen Karhun ja taistelun $24000 taalasta. Olutkaupan kautta käyn vielä moikkaamassa paria tuttua Jyväskylässä, ja tulen takaisin kotiin depoamaan Netelleristä $150 mansionille, jossa alkulämmittelyt otin NL100 ringissä. Turneen kulusta ei kaikki oleellisimmatkaan tilanteet mieleen enää muistu, joten tässä lyhyt sekava selostus tapahtumista.

Ensimmäisen tunnin aikana kortti kävi. Ennen taukoa saamani handut QQ, QQ, TT, 99, AQ, AQ, AJ, AJ pitivät kaikki. Lempikäsi QQ setitti jälleen ja sain lähes tuplat. Villainit pelasivat hyvin tiukkaa, ja pienessä nousuhumalassa tuli tehtyä ehkä typeriäkin stiilailuja streetista riippumatta. Täten nousin 31./410 sijoille, ja turneeseenhan osallistui alun alkaen yllättävän suuri 621 kpl joukko ihmisiä. Osaa turneeseen otti myös Ylad, sekä Anticube joka näillä tienoin turneeta käytännössä tippui ulos seuraavan tyylisessä tilanteessa: AQ vs JJ, flop QTT, chipit keskelle ja turnilta vihulle 2-outtinen........

Seuraavat 1.5 tuntia ei pakan jumalattaret suoneet pelikelpoisia lähtökäsiä, joten pääosin foldailuksi meni touhu. 2h 40min pelattu, stackia 10500, utg+1 menee 5000 chipeillänsä All-in. Muut foldaavat ja itselläni bb:lta AK kätösissäni jolla insta callaan. Boardi jotain T-high eli ei apuja ja tipun M12, joka hetken päästä kokee inflaation blindien noustessa ja olen M8.

Blindit 300/600 + antet. Juuri ennen taukoa teen itkuisen typerät kaksi pushia molemmilla kerroilla big blindilta A5s ja A4 tyylisillä käsillä, kun late positionista random jamppa average stackilla on tehnyt perusraisen ja muut foldanneet. Saan heirät onneksi kippaamaan.

Blindit 600/1200 + antet. Otan tuplat huge stackilta, joka middlesta open raise-call JTo :lla puskuuni big blindilta A7s:lla M:n ollessa 5. A-high oli riverillä kovinta valuuttaa. Näillä tienoin Ylad (M2.2) tippuu ikävä kyllä meiningeistä, kun KK callaa Yladin Q5 shoven.

Bubble lähestyy - 63 parasta palkitaan alkaen à $200. Jäljellä 72 pelaajaa.. 69.. 67.. 66.. 65.. Average on reilut 24000 ja itse omistan rahasijoja ajatellen turvalliset 14500 sipukkaa. Nyt on 64 pelaajaa jäljellä ja tuntuu, että aika pysähtyy sillä kukaan ei suostu putoamaan bubblessa. Ja alkaa minun dorkailuni. Ensin menetän steal yritykseen 3.5k. Sitten täydennän small blindilla istuessani K7s:lla kun takana 2 limpperiä. Flop: 334r Kaikki sököttävät turnille, jossa päätän jostain v* syystä pamauttaa 7 k pottiin 6 k betin, johon original limppaaja pitkään mietittyään tekee reissun eli pakottaa minut Ai, johon en luonnollisestikaan voi suostua ;(

Blindit edelleen 600/1200, stackia jäljellä 3214. CO:lta käteen AJ, mutta aiempien kierroksien kiusaajani open raiseaa tasan 3214, jonka en näe olevan hyvä merkki ja foldaan. CO-1 ja jälleen napsuu kättä! QQ. Nuo ihanat rouvat, jotka pettävät vain jos kovin kaltoin kohtelet...

Middle open raisettaa 3500, paan merkkini sisään ja mahdollisuus triploihinkin olisi, sillä big blindi minraisee itsensä Ai jonka original reissaaja maksaa. FLOPPI QJTo ... hihkasen jo kanavalla "YESH!", jota seurasi nopea "%V*FF#%#¤&##¤" kiroilun floodi siinä vaiheessa, kun näen ja tajuan vihujen kädet: AK ja J9. Turn ei apuja. River ei apuja. ULOS. Rouvat rouvat - mitä pahaa olen teille taas tehnyt???

Tosiaan äsköiseen käteen ajautuessa pelaajia oli yhä 64 jäljellä. Ehdin tätäkin hetken jo kiroamaan, että palkintosijoitta jäätiin, kunnes Santzes naurrraa kanavalla ja sanoo "Tipuitte samaan aikaan toisen pöydän henkilön kanssa. Sillä ol pienempi stäkki .... sait rahat :D" Tarkistan balancen, ja näin on näreet.

Kaiken kaikkiaan matsi antoi vastinetta koko rahan edestä vaikkei rahasijoille olisi päässytkään. Kaikki tunteiden eri alueet tuli käytyä läpi, ja juomakin maistui hyvin raikkaalta. Tämä oli kolmas pelaamani mansionin $100k turnee. Ensimmäinen rahoitta. Toisesta 37. sijalle eli $450 käteen.

Taustaa ittestäin: Pian 27-vuotias, Jyväskylässä ikänsä asunut melkein-nuori mies. Vuosi sitten tammikuussa en edes vielä tienyt montako korttia Texas Holdemissa jaetaan käteen, puhumattakaan Omahasta etc. Pääosin pelaan NL100 ja NL200 ajoittaisia NL1k shottailuja lukuunottamatta. Juoksen edelleen hieman liikaa pokeribonusten perässä, ja on ne Sklanskyt ja kaveritkin vielä lukematta.

No comments: